Rehabilitació integral d’edificis

Rehabilitació integral d’edificis

La rehabilitació d’edificis és una de las àrees de treball principals d’OIC Penta. La nostra companyia realitza projectes que impliquen una millora de la funcionalitat, habitabilitat i seguretat dels edificis. Aquestes tasques s’encarreguen d’adaptar les construccions a la normativa vigent i les transformen en edificacions eficients i sostenibles, que asseguren una adequada qualitat de vida per als usuaris.

[thememove_button text=”Contacta amb nosaltres” url=”https://oic-penta.com/contactar/”]

Què és la rehabilitació d’edificis?

En termes generals, la rehabilitació d’edificis implica tasques de reparació de les patologies estructurals de l’edifici. En altres ocasions també fa referència a les actuacions de millora del seus elements comuns (patis, escales, façanes, mitgeres, cobertes, etc.). Sovint també agrupa els treballs de renovació de les instal·lacions, redistribució de l’espai interior i aquelles intervencions que afavoreixen la mobilitat i l’accessibilitat (instal·lació de rampes, ascensors, etc.). En les obres de rehabilitació el volum exterior de l’edifici no se sol veure afectat i, en el cas de que ho faci, no és un aspecte significatiu.

Els objectius principals de la rehabilitació d’edificis

  • Millorar la qualitat de l’immoble i aconseguir que les construccions siguin més atractives, còmodes, habitables, segures i que sobretot compleixin amb la normativa actual.
  • Actualitzar i recuperar el valor que l’immoble ha anat perdent amb el pas dels anys. Enfront de la construcció d’edificis d’obra nova, aquesta és una opció sostenible i econòmica.
  • Afavorir la salut i protegir el medi ambient. Després de la intervenció, els edificis estan aïllats tèrmicament, contribueixen a l’estalvi d’energia i utilitzen els recursos de manera sostenible.
  • Renovar el teixit urbà, crear un entorn més habitable i promoure immobles que millorin la qualitat de vida dels ciutadans. L’Administració Pública està directament implicada en aquest punt. Per garantir l’accés a un habitatge adequat, es creen ajudes perquè el ciutadà i la comunitat puguin iniciar projectes de rehabilitació d’edificis privat.

Una àrea d’especialització única

L’empresa OIC Penta està especialitzada en la rehabilitació d’edificis i monuments amb un destacat interès patrimonial. D’aquesta manera, treballa regularment per al Departament d’Arquitectura i Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona que, sota la seva supervisió, contribueix a rehabilitar i mantenir regularment el Park Güell de Barcelona, un dels espais oberts més emblemàtics de la ciutat.

Igualment, OIC Penta ha realitzat els últims treballs de rehabilitació de la Casa de les Punxes. Després de la intervenció, aquest monumental habitatge modernista dissenyat per Josep Puig i Cadafalch, amb tres característiques torres i aparença de castell medieval, s’ha convertit en un edifici únic que posa en valor la llegenda de Sant Jordi a Catalunya. Un altre destacat projecte que OIC Penta va dur a terme dins el nucli urbà de Barcelona va ser la rehabilitació de ‘Dona i Ocell’, l’icònic monument realitzat per Joan Miró per a la Ciutat Comtal el 1983.

rehabilitación energética de edificios

El compromís de OIC Penta en aquesta àrea és:

  • Garantir que el ciutadà pugui gaudir de les obres patrimonials al llarg del temps.
  • Executar els projectes de forma excel·lent, complint amb els més alts estàndards de qualitat.
  • Treballar amb respecte sobre cadascuna de les peces en què s’intervé.
  • Donar rellevància i posar en valor els monuments i edificis rehabilitats.

La nostra empresa es caracteritza per tenir una permanent comunicació amb el client. Només així podem comprendre les seves necessitats i atendre les seves demandes. T’agradaria tenir més informació sobre els nostres projectes de rehabilitació d’edificis? Ens encantaria parlar amb tu.