OIC Penta, nou soci protector d’ARQUIN-FAD

OIC Penta - ARQUIN-FAD

OIC Penta, nou soci protector d’ARQUIN-FAD

A OIC Penta ens hem convertit en socis protectors de l’Associació Interdisciplinària de Disseny de l’Espai del FAD (ARQUIN-FAD) per aportar el nostre gra de sorra i formar part d’una organització que es posiciona com a lloc de reflexió i de síntesi sobre fenòmens i activitats lligats a la projecció i la transformació de l’espai interior, urbà i territorial. L’associació neix com a ramificació d’una altra encara més gran: Foment de les Arts i del Disseny (FAD), la qual impulsa la cultura de les arts i del disseny a la vida social, cultural i econòmica des del 1903.

La nostra contribució als Premis FAD, els més antics d’Europa

La passió d’OIC Penta per l’arquitectura ens ha portat a ser partícips de l’organització dels Premis FAD. Volem contribuir a la realització d’uns premis l’objectiu dels quals és el foment dels valors de l’arquitectura i l’interiorisme en la nostra realitat sociocultural. Els Premis FAD han anat guardonant any rere any les millors obres de l’arquitectura barcelonina, catalana i ibèrica. I ho han fet d’una manera que a OIC Penta compartim: amb persistència i constància, superant tota classe de dificultats, fins a convertir-se en els premis més antics i uns dels més prestigiosos d’Europa.

Els Premis FAD es van instituir en 1958 per impulsar els corrents d’avantguarda i reconèixer la qualitat en les noves metodologies i recerques dels llenguatges del disseny. En els seus inicis, es va començar premiant obres construïdes a Barcelona, àmbit que posteriorment s’ampliaria a tota l’àrea metropolitana (1978), a tota Catalunya (1987) i des de 1996 a la Península Ibèrica.

L’adaptació dels premis a una realitat canviant

Com a organització regida per un compromís de renovació constant, a OIC Penta tenim experiència en nombroses línies de treball: des de projectes relacionats amb centres escolars i de salut, fins al manteniment de monuments i espais històrics com el Parc Güell. És un altre dels motius pels quals donem suport als Premis FAD, ja que aquests han ampliat el seu àmbit creatiu en els últims anys per adequar-se a una realitat més complicada i voluble que mai.

D’aquesta manera, l’ARQUIN-FAD convoca els premis d’Arquitectura i Interiorisme, Pensament i Crítica i Internacional. A Arquitectura i Interiorisme es reuneix el més destacat de la producció arquitectònica peninsular. A Pensament i Crítica s’inclouen totes les obres de diversos formats relacionats amb la ciutat, el paisatge, l’arquitectura o l’interiorisme que hagin contribuït a fomentar el debat i el pensament crític. Finalment, als premis FAD Internacional es distingeix i reconeix l’arquitectura de qualitat projectada en la península i construïda en altres llocs del món.

La vocació contemporània i innovadora de l’equip d’OIC Penta

L’equip d’OIC Penta està format per persones unides per una passió, l’arquitectura, i amb un clar objectiu: dur a terme els seus projectes, traspassant les idees del paper a la realitat. Aquesta ambició ens permet construir no només edificacions i altres obres en el món real, sinó també unions com la que en aquest post us anunciem. OIC Penta i ARQUIN-FAD s’uneixen compartint l’esperit crític pel que fa al respecte per l’entorn paisatgístic, urbà i arquitectònic i participant del debat i l’espai de reflexió sobre la importància de l’arquitectura per millorar les condicions de vida de les persones, així com dels fenòmens i les tendències vinculats a la projecció i la transformació de l’espai interior, urbà i territorial.

 

Vols conèixer tots els projectes d’OIC Penta?