Repassem 2021, un any ple de grans projectes

Repassem 2021, un any ple de grans projectes

Ens apropem al final del 2021, un segon any atípic, amb noves rutines i mobilitat restringida, en què la nostra manera de viure, treballar i relacionar-nos ha canviat. No obstant això, també és un segon any de superació on l’esforç es veu recompensat. Des d’OIC Penta volem posar en valor els grans projectes que el nostre equip ha portat a terme aquest any, juntament amb els nostres companys de professió.

Des del mes de gener fins a aquest desembre, hem finalitzat i continuat treballant en obres que hem compartit amb tots vosaltres a través dels nostres canals: el blog i les xarxes socials. Destaquem algunes de les més importants:

 

Diagonal 525, unes oficines innovadores que fomenten la col·laboració

Sense cap mena de dubte, el projecte de Diagonal 525 és una de les obres més importants de l’any. L’edifici, propietat de l’Inmobiliaria Colonial, és la nova seu de Naturgy, que ha decidit transformar les seves oficines en entorns més flexibles i digitalitzats.

Al voltant de 200 empleats van començar a treballar aquest mes d’abril de 2021 a la nova seu, que suma més de 5.200m2 i compte amb la Certificació LEED Gold, complint així amb els màxims estàndards d’eco eficiència i sostenibilitat. A més, la nova disposició dels llocs de treball, d’acord amb la transformació cultural de l’empresa, fomenta la col·laboració entre els treballadors i treballadores i agilitza els processos.

La reforma d’oficines de Diagonal 525 s’ha realitzat gràcies a un equip de treball format per: l’estudi Sanz Pont Arquitectura, Campanyà Vinyeta Arquitectes com a Direcció de l’Execució, PF Management com a Project Manager i Nestor Miguel de Suris com a responsable de les instal·lacions. L’equip d’OIC Penta l’han conformat: David Díez, Francisco Romero, David Castro, Patricia Bernardino, Ana Izquierdo, Adrià Pavón, Adonis Sebastián i Manel Gallardo.

El Rengle de Mataró, instal·lacions de luxe vora el mar

L’obra del Rengle va finalitzar el maig i ara podem gaudir de la imponent vista d’un edifici amb instal·lacions de luxe a la vora del mar Mediterrani. El projecte està situat al Passeig de Marina de Mataró i compta amb un total de 58 habitatges més despatxos i locals. La zona del Rengle és famosa per la seva tranquil·litat, la seva bellesa i per ser una àrea ben connectada.

El projecte ha estat desenvolupat pels promotors Rein Singular Properties i Viladecavalls Green Logistic Park. L’equip el formaven els professionals de Ontiveros Arquitectes, l’arquitecte tècnic ha estat Enric Peña i Camarrillas d’AT3 i els projects eren Fernando Guerrero i Joan Gutes de BQuantium i Ignacio Moro de Moro Associats. OIC Penta ha participat amb un equip format per Toni Valverde, Josep Tomàs, David Díez, Oriol Vila i Alba Espina.

Casa Oller, habitatges impregnats de patrimoni arquitectònic

La reforma de la Casa Oller ha estat un ambiciós projecte que ha aconseguit conservar les característiques modernistes que la fan única i, alhora, convertir-se en un edifici amb deu habitatges i un espectacular àtic que compten amb piscines cobertes i a l’aire lliure, un gimnàs, una sauna i un SPA.

Aquest any ens acomiadem amb satisfacció d’un projecte que ens ha portat molts mesos de feina. La Casa Oller és un motiu d’orgull que brilla tant pel seu art propi com per la seva rabiosa actualitat: dos modernismes fusionats en un de sol.

El projecte ha estat possible gràcies al treball de tots els professionals que han format part de l’equip, començant per Octavio Mestre Arquitectos i l’arquitecte i dissenyador d’interiors Carlos Maurette. El nostre equip d’OIC Penta l’han compost la tècnica Fabiana Bianchini; l’enginyer d’instal·lacions David Castro i David Díez com a director tècnic.

David i Goliat, un altre cop dreta

Molts recordareu com el temporal Glòria va provocar greus danys a diferents indrets del país. El monument David i Goliat va ser un dels afectats per les ventades. L’obra d’Antoni Llena va caure a terra i fins el juny d’aquest any la Vila Olímpica de Barcelona no va poder recuperar un dels seus elements més emblemàtics.

Pere Casanovas és l’escultor que va liderar l’equip d’OIC Penta per reconstruir i posar en peu aquest símbol de la Barcelona de 1992. Si tens curiositat i vols saber més sobre David i Goliat, pots llegir la seva entrevista. La direcció d’obra va ser per part de l’Ajuntament de Barcelona, “Direcció d’Arquitectura Urbana i Patrimoni”, a càrrec de Carme Hosta i Eduard Melé.

Magic Box, un projecte que desprèn originalitat

Com no podia ser d’una altra manera, el projecte de Magic Box segueix sent un dels protagonistes de l’any. La construcció de les oficines de Magic Box Toys és una obra d’importants dimensions a Sant Cugat del Vallès que pretén ser la futura llar d’una empresa de joguines col·leccionables per a nens i nenes. El seu objectiu: ser un edifici divertit que representi l’esperit i l’essència imaginativa de la corporació. Seguim treballant intensament per enllestir un projecte que no deixarà indiferent a tothom que hi passi per davant. Podreu descobrir més detalls a l’entrevista a Octavio Mestre.

L’equip d’OIC Penta que treballa en el projecte està format pel director tècnic David Díez, el cap d’obra Oscar Bernabé, la tècnica Fabiana Bianchini, el tècnic Marc Elias i l’enginyer d’instal·lacions David Castro. Els nostres companys en aquesta obra són l’Octavio Mestre i l’Albert Lluch d’OM Arquitectos, l’estructurista Javier Monte, l’aparellador Xavier Pie, l’Hector Fernández d’OTP Ingeniería i Josep Augue com a Coordinador de Seguretat i Salut.

Montgat, un refugi amb vistes al Mar Mediterrani

Si imagineu un lloc que respiri tranquil·litat, què us ve al cap? Prenent aquest punt de partida, des d’OIC Penta treballem per construir 12 cases adossades davant del Mar Mediterrani que transmetin tots els beneficis de la tranquil·litat als seus habitants.

D’aquesta manera, el projecte de Montgat vol ser un referent de la comarca del Maresme aportant una promoció de cases unifamiliars de gran qualitat, a primera línia de mar. Actualment, s’ha finalitzat la fase d’estructura i paleta i el projecte es troba en l’execució dels envans interiors dels habitatges.

L’equip d’OIC Penta està format per l’Alba Espina, el Fran Romero, el David Díez, el Manuel Gallardo i el David Castro. Treballem amb el despatx d’Arquitectes Pineda amb Antonio Pineda com a director d’obra i project manager; i Jordi Villaret d’Encat com a director d’execució.

Habitatges d’obra nova a Reus

Seguim treballant a Reus en un projecte de 18 habitatges d’obra nova amb aparcament. Els pisos tindran al voltant de 80m2: 2 habitacions, 2 lavabos, menjador i cuina. Acabem de finalitzar l’estructura i els tancaments ceràmics i hem iniciat la impermeabilització de la coberta i les divisions interiors.

L’equip d’OIC Penta responsable d’aquest projecte està format per Juan Manuel Campaña, Mireia Garcia, Manel Gallardo, Oriol Vila i Jordi Martí. Treballem conjuntament amb la promotora GESBORK ACTIUS SLU, de la mà de l’arquitecta Marta Jara, de l’estudi d’arquitectura, interiorisme i disseny M31Estudi i amb l’aparellador Pep Marsal.

La remodelació del camp de futbol Sagnier, un nou començament per gaudir al màxim de l’esport

Aquest any a OIC Penta hem iniciat un projecte que ens il·lusiona: la remodelació del camp de futbol Sagnier. L’obra s’emmarca en el pla d’actuacions d’una ordenació general que inclou la renovació dels dos camps de futbol actuals i la construcció de dues grades i un nou edifici de vestidors i serveis.

A la primera fase estem realitzant el muntatge de la nova grada en la banda del camp de futbol que dona al carrer Frederica Montseny. Es tracta d’un projecte especial, ja que OIC Penta és patrocinador de l’Associació Esportiva del Prat, la qual va néixer el 7 de febrer de 1945 amb el vistiplau de la Federació Catalana de Futbol.

L’equip d’OIC Penta que duu a terme aquest projecte està format per l’encarregat Jose de la Rubia, la cap d’obra Nataly Mucarsel, el cap de grup Manuel Gallardo, el director tècnic David Díez i l’enginyer d’instal·lacions David Castro.

Gràcies al nostre equip i als companys i companyes de professió, seguirem sumant projectes. Continuarem parlant-vos sobre arquitectura, construcció, rehabilitació i manteniment. Seguirem, un any més, traspassant les idees del paper a la realitat. 

Us desitgem unes bones festes i un bon any nou. 

Vols conèixer tots els projectes OIC Penta?