Un nou vestíbul per la Torre Marenostrum, l’emblemàtic edifici de la Barceloneta

Un nou vestíbul per la Torre Marenostrum, l’emblemàtic edifici de la Barceloneta

La Torre Marenostrum, propietat de la immobiliària Colonial i obra dels arquitectes Enric Miralles i Benedetta Tagliabue, s’aixeca sobre els terrenys on fa més de 150 anys s’hi trobava la primera fàbrica de gas del país.


 

L’edifici es situa al costat de la ronda del Litoral, a tocar del mar Mediterrani. La part més reconeguda és l’enorme torre de vint plantes, que es pot veure des de diverses part de la ciutat comtal.

Tres edificis connectats, a diferents nivells, de formes geomètriques i recoberts de vidre. La torre d’oficines compta amb 22.000 metres quadrats habitables. El segon bloc és un espectacular prisma rectangular que sobresurt horitzontalment de la torre central i queda flotant. Finalment, adossat a la torre, hi ha un tercer espai de quatre plantes.

 

La rehabilitació del vestíbul de la Torre Marenostrum

L’objectiu de l’obra ha estat construir un vestíbul en consonància amb les necessitats de les persones que hi treballen, per tant: renovat i amb més llum.

Per tal de realitzar la remodelació, s’ha enderrocat un altell que existia per fer una doble alçada, s’han modificat tots els sostres amb formes arrodonides, s’han creat panells retroil·luminats, paviments de gran format i remats de fustes de doble alçada i s’han introduit tires led a tots els canvis de nivell per donar més amplitud a l’espai. Cal destacar la incorporació d’un mostrador de gran disseny elaborat íntegrament per Krion Porcelanosa.

L’equip de professionals està format per l’arquitecte Sergio Sanz, l’instal·lador David Costajussà i INNOVAGRUP Solid Surface. L’equip d’OIC Penta ha estat format pel director tècnic David Díez, el cap de grup Manuel Gallardo i la cap d’obra Nuria Selva.

 

El joc de llums de l’edifici

Un dels trets més característics de la Torre Marenostrum són els reflexos que crea amb l’entorn: l’edifici flotant que recorda a les paral·leles que connecten els avions, reflexa l’activitat dels voltants i la llum del cel.

L’obra està integrada plenament en l’entorn: el mar, la Barceloneta, la capital catalana. Quan el sol l’il·lumina, la veiem com una torre de plata que apareix d’entre les onades del Mediterrani. Així, doncs, la natura fa que sigui un edifici en metamorfosi permanent i és que mai el trobem igual. Tot depèn de l’estat de la ciutat, la qual s’hi reflexa.

 

Els nostres equips d’OIC Penta compten amb una destacada experiència en edificis d’oficines. Vols fer una ullada als nostres projectes?

 

Imatges: Kris Moya Studio