La Casa Salvador Andreu, rehabilitació de façanes modernistes del segle XX

La Casa Salvador Andreu, rehabilitació de façanes modernistes del segle XX

La rehabilitació de la façana de la històrica Casa Salvador Andreu ha finalitzat. La joia modernista de principis de segle XX de Gràcia ha estat rehabilitada i ara els seus maons de ceràmica i els seus decoratius elements llueixen de la mateixa manera que el dia de la seva inauguració.

L’equip d’OIC Penta que ha dut a terme aquest projecte està format pel tècnic Raúl Sánchez, la cap d’obra Fabiana Bianchini, el cap de grup Francisco Romero, el director tècnic David Díez i l’encarregat de l’obra Miguel Ángel Sánchez.

Rehabilitació de façanes històriques

La Casa Salvador Andreu és un edifici situat a la intersecció entre el carrer Gran de Gràcia i Travessera de Gràcia.  Construït a principis del segle XX, el seu disseny ha estat fortament influenciat per l’estil modernista de l’època. Un dels elements que més destaquen són tres tribunes que ocupen les quatre plantes que el formen.

La tribuna central i la que està situada a l’ angle nord-oest es troben de forma similar, en la superposició dels pisos de pilars. No obstant això, mentre que la primera és ampla i rectangular, la segona posseeix una planta poligonal. L’última d’elles és sens dubte la més prominent i, a diferència de les altres, es troba a la mateixa cantonada de l’edifici, entre Gran de Gràcia i Travessera de Gràcia. El seu cos és cilíndric i en el seu extrem superior trobem una cúpula d’escames vidriades policromes.

La rehabilitació de façanes ha consistit a arreglar els desperfectes causats a través dels anys, tant a la façana de l’ edifici com a l’ escala, patis i interiors.  D’aquesta manera hem obtingut un resultat que potencia la seva estètica i bellesa visual.  Aquest procediment s’ha dut a terme a través de la reparació d’esquerdes i fissures, la substitució d’elements danyats, el pavimentat de balcons, la neteja i el pàrfid, el manteniment  de l’acabat superficial i l’arranjament de portes  i de la fusteria de vitralls i  fusta, entre altres millores.

Un tresor cultural de la ciutat de Barcelona

Aquest cas de rehabilitació de façana ha estat especial atès que la Casa Salvador Andreu és un Bé Cultural d’ Interès Local segons el Catàleg de Patrimoni de la ciutat de Barcelona. El seu espectacular acabat d’ estil modernista i la seva antiguitat han fet d’ aquesta construcció un dels tresors arquitectònics de la ciutat de Barcelona.

Després de la rehabilitació de la façana, zones comunes i interiors que des d’OIC Penta hem realitzat, aquest apreciat i històric edifici ha aconseguit un acabat recent i actual sense rebutjar l’estètica modernista i clàssica que el fan únic.

Ens il·lusiona haver treballat en un projecte històric i característic de la cultura de Barcelona. Abans de la rehabilitació de la façana, l’ edifici es trobava en un pèssim estat de conservació que afectava tots els espais de l’immoble.  En l’actualitat, els vianants podran gaudir de la bellesa de l’arquitectura modernista que acompanyarà Barcelona durant molts més anys.