OIC Penta rehabilita l’Edifici Nou de l’Ajuntament de Barcelona

OIC Penta rehabilita el Edificio Nuevo del Ayuntamiento de Barcelona

OIC Penta rehabilita l’Edifici Nou de l’Ajuntament de Barcelona

OIC Penta ha rehabilitat les façanes de l’Edifici Nou de l’Ajuntament de Barcelona, ubicat davant del Palau de la Generalitat de Catalunya. Arran d’aquesta intervenció, dissenyada per l’equip d’arquitectura Taller ILLA Arquitectes, l’edifici ha recuperat els múltiples detalls que deterioraven l’aparença d’aquest edifici d’estil clàssic.

Abans d’iniciar el projecte, l’Ajuntament de Barcelona va sol·licitar l’elaboració d’un informe de diagnòstic previ per conèixer l’estat de l’edifici. Aquesta avaluació va detectar les patologies que afectaven les tres façanes de l’edifici.

Els treballs de diagnòstic previs realitzats per les empreses Servialt i Gabinet del Color van ser essencials per conèixer l’estat de l’interior i l’exterior de l’edifici i, a més dels desperfectes, van precisar la composició, textures i colors originaris de l’immoble. Aquestes tasques van ser determinants i van donar un ordre de prioritats abans d’iniciar el treball de rehabilitació.

Un exhaustiu procés

El projecte es va executar en tres fases, que es van prolongar al llarg de 10 mesos. En aquest temps, es van rehabilitar les tres façanes de l’Edifici Nou en els carrers Ciutat, Templers i Font de Sant Miquel. Els treballs van implicar el sanejament i reemplaçament de la fusteria, la revisió de les reixes metàl·liques de l’edifici i la neteja i substitució dels elements de pedra danyats.

El projecte de rehabilitació de l’Edifici Nou, executat per OIC Penta i supervisat per la cap d’obra Núria de Mesas, ha sigut essencial per eliminar els revestiments superposats al llarg del temps, recuperar els elements arquitectònics deteriorats i retornar la imatge originària de l’Edifici Nou.

Edifici d’interès històric

Juntament amb l’edifici original i el Novíssim, l’Edifici Nou és un dels tres immobles que componen l’Ajuntament de Barcelona. Aquest fet dona resposta a què la casa de la ciutat ha sigut ampliada i modificada des del seu origen en 1396 per adequar-se a les necessitats de cadascuna de les èpoques. Els diversos períodes en què es va construir la casa de la ciutat fan que no només s’inscrigui dins de l’estil gòtic sinó també en el renaixentista i el neoclàssic, alguns dels estils predominants de l’època.

En concret, l’Edifici Nou es va construir el 1928 amb la voluntat de donar més espai al Consistori i és obra de l’arquitecte català Antoni Falguera i Sivilla, qui el va dissenyar seguint l’estil clàssic de l’edifici principal.

 

 

Imatges: Kris Moya Studio

 

Write a Reply or Comment