Montgat, un ambiciós projecte vora el mar Mediterrani

obra nueva

Montgat, un ambiciós projecte vora el mar Mediterrani

El projecte de Montgat vol ser un referent de la comarca del Maresme. Les 12 cases adossades enfront del Mar Mediterrani inicien les últimes etapes de construcció per convertir-se en un refugi idíl·lic que aporti tota mena de beneficis als seus habitants. Explorem en detall les característiques d’un projecte que comptarà amb un ampli ventall d’espais.

L’equip d’OIC Penta està format per l’Alba Espina, el Fran Romero, el David Díez, el Manuel Gallardo i el David Castro. Treballem amb el despatx d’Arquitectes Pineda amb Antonio Pineda com a director d’obra i project manager; i Jordi Villaret d’Encat com a director d’execució.

Cases unifamiliars adossades de gran qualitat, a primera línia de mar

El projecte de Montgat es tracta d’una promoció d’habitatges de la millor qualitat per viure i respirar la tranquil·litat. Es distribueix en dos blocs, dels quals el primer es compon de cinc cases i el segon de set. Totes compten amb soterrani, planta baixa, primera planta i altell. La planta soterrani disposa de pàrquing comunitari i cada casa té, a més, dues places addicionals per als inquilins.

Tots dos blocs es troben en filera amb la zona comunitària i la piscina. Hi ha dues tipologies de cases, unes de 4 habitacions més estudi i les altres de 3 habitacions més estudi. Disposen de jardí privat, algunes amb possibilitat de piscina privada.

Entrant en detall, les plantes baixes estan formades per un saló-menjador, cuina i lavabo. Si pugem trobarem un ampli dormitori principal i dues habitacions individuals, a més d’un bany suite i un secundari. A la planta altell es disposarà d’un espai polivalent amb un bany.

Actualment, s’ha finalitzat la fase d’estructura i paleta i el projecte es troba en l’execució dels envans interiors dels habitatges.

El beneficis de la proximitat del mar

La ciència ha demostrat que els beneficis de viure prop del mar són abundants: des de relaxar cos i ment atès que el cervell humà reacciona positivament al que es diu “espai blau”, el que significa que ens relaxem quan veiem l’aigua del mar. També millora el nostre estat d’ànim gràcies al iode de la brisa marina que equilibra els nivells de serotonina reduint l’ansietat i l’estrès. A més, la brisa marina accelera la capacitat del cos d’absorbir l’oxigen, la qual cosa ens ajuda a descansar millor. També és important tenir en compte la vitamina D, vital per a l’ésser humà per a combatre la depressió, enfortir els ossos, sanejar el sistema immune i el sistema digestiu.

 

Montgat, tranquil·litat i proximitat

Montgat és un municipi de la comarca del Maresme. Es tracta de la localitat més meridional de la zona, situada a la costa catalana, entre Badalona i El Masnou. El seu atractiu es troba especialment en les belles platges i la seva rica naturalesa, alhora que ens trobem a pocs minuts de Barcelona.

Les platges de Montgat són àmplies i acollidores, característiques que les converteixen en un fort reclam. A més, són utilitzades en moltes ocasions, sobretot a l’hivern, pels amants del surf gràcies al seu onatge, perfecte per a la pràctica d’aquest i altres esports aquàtics. Les platges principals són la dels Antics Banys de Sant Gerard i la de Montsolís.

El barri antic o barri de pescadors té el seu origen en el segle XVIII. Està situat al voltant del turó de Montgat, un petit penya-segat enfront del mar, travessat per la carretera i túnel per on passa la via del tren de la costa. L’Església de Sant Joan, de principis del segle XIX, destaca especialment en aquesta zona.

En el seu conjunt, el municipi de Montgat és un lloc idíl·lic per viure.

Vols conèixer més construccions d’obra nova elaborades per l’equip OIC Penta?

OBRA NUEVA EN MONTGAT