Magic Box, un nou concepte en la construcció d’oficines

Construcció d'oficines

Magic Box, un nou concepte en la construcció d’oficines

Hem finalitzat i entregat Magic Box, una ambiciosa obra de construcció d’oficines que vam iniciar amb il·lusió el maig del 2020. Sant Cugat del Vallès compta ara amb un edifici d’oficines que obliga a tothom que s’acosti a contemplar la seva cridanera façana. Perquè Magic Box vol ser, com a mínim, un espai singular.

L’equip d’OIC Penta que ha treballat al projecte està format pel director tècnic David Díez, el cap d’obra Oscar Bernabé, la tècnica Fabiana Bianchini i el tècnic Marc Elias . Els nostres companys en aquesta obra han estat Octavio Mestre i Albert Lluch d’OM Arquitectes, l’estructurista Javier Monte, l’aparellador Xavier Pie, Hector Fernández d’OTP Enginyeria, l’equip d’interioristes d’Elastiko  i Josep Augue com a Coordinador de Seguretat i Salut.

220428 krismoyastudio-26
220428 krismoyastudio-37
220428 krismoyastudio-27

Construcció d’oficines amb esperit innovador

Magic Box ha estat un repte imaginatiu. L’empresa de joguines col·leccionables pretenia transmetre el seu esperit infantil i divertit a les parets de l’edifici. Amb aquest objectiu en ment, el projecte es va idear perquè la futura seu de Magic Box fos un espai flexible i ampli. Per això, les oficines s’han construït sense pilars al seu interior.

Com comentava l’arquitecte Octavio Mestre a l’entrevista sobre el projecte, “estem parlant d’un edifici d’uns 3.500 metres quadrats: dues plantes subterrànies, una planta baixa i dues més” i, tanmateix, “només tenim 5 pilars per a cadascuna de elles”. D’aquesta manera, l’edifici aconsegueix respirar i ser obert, amb plantes que arriben als 700 metres quadrats gràcies a una coberta superior recolzada per grans estructures metàl·liques que descansen sobre els murs de construcció.

En aquesta línia, per aconseguir molta llum natural, l’edifici és un triangle al qual se li han aplicat una sèrie de mossegades amb fusteries de façana de diferents colors, de manera que la llum arriba amb molta més profunditat.

Magic Box i el benestar dels treballadors al seu entorn laboral

Les oficines haurien d’aspirar a ser més que quatre parets on desenvolupar l’activitat laboral. Aquesta visió ha estat plasmada en la construcció de Magic Box. Parlem d´un projecte que vol ser un referent en la seva aposta per la biofília, els triples espais, la lluminositat i un límit de persones per metre quadrat. Tot això amb l’objectiu de transformar l’oficina en un lloc per al benestar social i col·lectiu. Perquè l’oficina no és només un espai de treball, sinó també un punt de trobada i de representació.

Actualment, tendències com el coworking i la compartició d’espais s’estan convertint en norma. De la mateixa manera, dins de les oficines està despuntant el hot desking. Aquesta tendència defensa que no hi hagi llocs assignats per a cap càrrec, fet que aporta nombrosos avantatges.

D’una banda, implica optimitzar els recursos de l’empresa ja que no tots els empleats, a causa de les seves funcions, aniran a l’oficina. Això encara s’accentua més després de l’auge del teletreball. D’altra banda, la petjada de carboni es redueix si en comptes de tenir 60 taules, en disposes de 30.

 

No us perdeu tots els nostres projectes en edificis d’oficines.

 

Imatges de Kris Moya