Projecte de reforma a l’exterior i a l’interior de l’edifici Illacuna

Projecte de reforma a l’exterior i a l’interior de l’edifici Illacuna

OIC Penta ha desenvolupat un projecte de reforma a l’exterior i a l’interior de l’edifici número 56-70 del carrer Llacuna de Barcelona, propietat de la immobiliària Colonial. Amb els arquitectes de CBRE Berta Rovira, Marta Tarrío i Javier Martínez i sota la supervisió de la cap d’obra Núria Selva, els treballs han implicat la remodelació completa del vestíbul a tot l’interior, mentre que a l’exterior de l’edifici s’ha realitzat el mur cortina i s’ha confeccionat un pòrtic il·luminat a l’entrada de 8 metres d’altura.

A OIC Penta som conscients que les primeres impressions són importants, una cosa que és especialment significativa quan es tracta d’un espai de negocis. L’edifici Illacuna, situat als números 56-70 del carrer Llacuna de Barcelona, acull cada dia als treballadors del districte 22@, centre tecnològic de referència a la Ciutat Comtal. És de vital importància que se sentin còmodes i, per aquesta raó, hem portat a terme una reforma amb l’objectiu que cada vegada que entrin al matí, la seva energia es carregui al màxim.

Aquest edifici d’oficines està situat a la zona coneguda com Eix Llacuna, a mig camí entre la transcorreguda Avinguda Diagonal i la tranquil·litat de la platja de Bogatell. Presenta una superfície de 20.500m2 i està format per tres edificis amb diferents plantes. El seu estil avantguardista  juga amb els volums dels diferents nivells, el que es tradueix en una sensació de lleugeresa i dinamisme visual.

 

 

L’originalitat de l’edifici demanava la mateixa característica per al seu vestíbul. Per aquesta raó, s’ha realitzat la reforma de la planta baixa utilitzant la tècnica del mur cortina.

 

Mur cortina, elegància i eficiència

Al seu exterior, la reforma de l’edifici Illacuna es caracteritza per l’ús del mur cortina. A l’àmbit de la construcció destaca per ser un sistema de façana autoportant, generalment lleugera i de vidre, independent de l’estructura resistent de l’edifici, la qual es construeix de forma continua per davant.

Un mur cortina està dissenyat per resistir la força del vent, així com el seu propi pes. Es construeix mitjançant la repetició d’un element prefabricat modulat que inclou els elements necessaris de protecció, obertura i accessibilitat.

Aquest recurs constructiu es tradueix en transparència i reflex del conjunt arquitectònic dels edificis. Al seu exterior crea un joc de llums i ombres capaç de captivar a qualsevol persona. Crear una bona impressió en aquest primer contacte amb l’edifici és fàcil quan s’utilitza un
mur cortina.

 

A més de la seva elegància, és important destacar l’eficiència del mur cortina. Donades les qualitats de sostenibilitat de l’alumini i el vidre, els dos reciclables i amb una extensa vida útil, resulta ser una solució respectuosa per la medi ambient. Aquest sistema també és capaç de millorar notablement el comportament energètic d’un edifici.

 

Altres projectes amb mur cortina

El mur cortina va ser la tècnica utilitzada també en el projecte de construcció d’OIC Penta a la façana de l’edifici situat a Travessera de Gràcia, número 18-20. Una obra dissenyada per l’equip Octavi Mestre Arquitectes i executada per OIC Penta sota la supervisió de la nostra cap d’obra Núria de Mesas.

 

T’interessaria realitzar la reforma de la façana o de l’interior d’unes oficines? A OIC Penta som experts en millorar la funcionalitat dels immobles. No dubtis en contactar amb nosotres!

Imatges: Kris Moya Studio

Write a Reply or Comment