Reformes i construccions a Barcelona: us presentem l’edifici d’oficines a Cornellà

reformas y construcciones barcelona

Reformes i construccions a Barcelona: us presentem l’edifici d’oficines a Cornellà

Comencem el 2022 amb un ambiciós projecte al Passeig dels Ferrocarrils Catalans 126-128, a Cornellà de Llobregat. Es tracta d’un exemple de reformes i construccions que realitzem amb freqüència a Barcelona. En aquest cas, l’obra consisteix a remodelar totalment un edifici per convertir-lo en un nou centre d’oficines, conservant únicament l’estructura. L’edifici es compon de planta baixa i quatre plantes, amb una alçada total a la part baixa de coberta de 19.00m i a carener de 21.00m. A més, també es remodelaran els espais exteriors de la parcel·la per crear un pàrquing per a ús dels usuaris.

El projecte ha començat aquest gener i s’estima que finalitzarà a finals d’agost. La bona comunicació, la varietat de serveis i ser un territori de pas de les vies d’entrada i sortida de la capital de Catalunya fan de Cornellà de Llobregat una ubicació òptima per a la construcció d’oficines.

equip d´OIC Penta que durà a terme aquest projecte està format pel director tècnic David Díez, el cap de grup Francisco Romero, la cap d´obra Fabiana Bianchini i l’encarregat d´obra Miguel Ángel Sánchez. L’obra serà una feina conjunta amb l’arquitecte Ferran Blasco Viu de l’estudi Bogom Arquitectura.

Els espais del projecte: un repàs planta a planta

Abans d’endinsar-nos al nou edifici d’oficines, el que més destacarà serà la nova façana, composta per un mur cortina. Un cop dins, trobem una zona de recepció i espera. La planta baixa es configura com un espai diàfan on s’ubiquen les zones comunes de l’edifici com ara la cantina, el vestuari i un petit gimnàs.

Trobarem també una sala polivalent que pot actuar com a petit auditori. A l´esquena d´aquesta zona es troba un petit magatzem i un laboratori amb entrada independent. Aquests espais interiors tindran diferents paviments i falsos sostres, complementant la totalitat del disseny, que cerca facilitar el pas de la llum natural.

La primera planta incorpora un vestíbul distribuïdor, una oficina i, en una posició central, dues sales de reunions, una sala tècnica i dues petites cabines de videoconferència. Però això no és tot: en aquesta planta també trobarem un estudi d’enregistrament dotat amb un lloc de control. La segona, la tercera i la quarta planta es configuren com un espai de treball diàfan amb algunes sales de suport a una posició central. La darrera planta inclou, a més, un pati amb vistes al carrer Albert Einstein.

Reformes i construccions: altres projectes d’oficines on ha treballat OIC Penta

OIC Penta té experiència en la construcció d’oficines, com ara la reforma de Diagonal 525: la nova seu de Naturgy. És un edifici caracteritzat per l’eficiència energètica i una metodologia basada en la col·laboració gràcies a la distribució dels llocs de treball. Les oficines de Cornellà seguiran aquesta línia per oferir als treballadors accés a unes dinàmiques de treball interconnectades a causa de la proximitat.

De la mateixa manera, Magic Box és un altre edifici d’oficines original i atrevit la construcció del qual ha suposat un repte, però també un cas d’èxit més. El projecte destaca, entre altres aspectes, per la seva absència de pilars. La coberta consisteix en unes grans encavallades que cobreixen tot l’espai en una dimensió enorme de 700 metres quadrats sense un sol pilar, de cap a cap.